معرفی

مرکز تحقیقات فناوری بن‌یاخته  در حوزه بیوانفورماتیک و بیولوژی محاسباتی دارای  تجهیزات نوین و در حال توسعه است

بیوانفورماتیک یا داده پردازی زیستی یکی از شاخه های مهم علوم زیستی است که به کاربرد علوم کامپیوتر در سازماندهی و تحلیل نتایج آزمایشات زیستی می پردازد.

این دانش نوظهور، به عنوان یک دانش بین رشته‌ای، تلاش می‌کند تا با استفاده از تکنیک‌های موجود در علوم کامپیوتر، ریاضیات، ژنتیک، شیمی، فیزیک و علوم مرتبط دیگر، مسایل مختلف زیست‌شناختی را که معمولاً در سطح مولکولی هستند حل کند.

تلاش‌های پژوهشی اصلی در این رشته عبارتند از: تطابق توالی، کشف ژن، گردآوری ژنوم، تنظیم ساختار پروتئینی، پیش بینی ساختارهای دوم و سوم پروتئین، پیش‌بینی بیان ژن و تعاملات پروتئین- پروتئین و مدلسازی تکامل.

خدمات

– بررسی و مطالعه توالی های  DNA و طراحی پرایمر

در بخش تحقیقات بیولوژی محاسباتی و مهندسی ژنتیک متخصصین بیوانفورماتیک مرکز به طور اختصاصی بر بررسی توالی های نوکلوئوتیدی پرداخته و فرایند های طراحی پرایمر و آنالیز نتایج تئیین توالی و بررسی صحت ساختار های موجود در بانک ژنی مرکز را بر عهده دارند.

-بیوانفورماتیک میکرو RNA

مطالعه برهمکنش ها و ساختار های میکروRNA ، هدف های اتصالی میکروRNA و  … در راستای پروژه های مطالعه میکرو RNA یکی از مهمترین قدم های مطالعاتی به شمار می رود.

-بیوانفورماتیک پروتئین  – ساختار، برهمکنش ها :

مطالعات برهمکش پروتئین ها  با یکدیگر و با ساختار های شیمایی با استفاده از نرم افزار های مربوطه با هدف یافت اهداف درمانی از رویکرد های اصلی پژوهشی این گروه است.

 

لیست تجهیزات

نام دستگاهشرکتامکانات
سرور محاسباتی ( سبلان )HP 102 هسته و 64 گیگ رم
سرور محاسباتی ( سهند ) Power Micro48 هسته و 164 گیگ رم
سرور محاسباتی ( دماوند ) Tesla K804992 هسته CUDA و 24 گیگ رم

تجهیزات واحد